Acties Voedselbank Walcheren

De Voedselbank in Walcheren houdt een aantal acties waarmee levensmiddelen en geld worden verzameld voor mensen die onder de armoedegrens leven. Aan de acties doen onder andere supermarkten mee uit Klarenbeek, Souburg, Middelburg en Westkapelle.

Werkwijze
Bij de ingang van de winkel krijgen bezoekers een folder waarop bepaalde boodschappen staan. Bezoekers wordt gevraagd of zij één of meer van deze levensmiddelen willen kopen en bij de uitgang aan een vrijwilliger van de Voedselbank kunnen overhandigen, zodat zij met deze producten naar mensen kunnen gaan die het goed kunnen gebruiken. De gevraagde producten zijn vooral levensmiddelen met een langere levensduur, maar ook lege-flessen-bonnen kunnen gegeven worden.

Resultaten
Een overzicht van de resultaten die tot nu toe geboekt zijn in 2016:

  • Op 15 april: een winkelactie bij JUMBO in Middelburg (Klarenbeek). Deze actie leverde op 34 kratten gevuld met levensmiddelen .
  • Op 18 maart: een winkelactie bij JUMBO in Souburg. Deze actie leverde op 38 kratten gevuld met levensmiddelen en € 86 aan contanten.
  • Op 19 februari: een winkelactie bij Albert Heijn, Pottenbakkerssingel Middelburg leverde op 46 kratten gevuld met levensmiddelen en € 114 aan contanten.
  • Vanuit de PKN diaconie in Serooskerke hebben zijn er de afgelopen maanden zegels gespaard. Het resultaat is 96 boodschappenpakketten.
  • Laatste week van januari: een winkelactie in Westkapelle i.s.m. SPAR Minderhoud leverde 35 kratten met levensmiddelen op.
  • Op 22 januari: een winkelactie bij EMTÉ Middelburg Zuid. Deze actie leverde op 28 kratten gevuld met levensmiddelen en € 33 aan contanten.

Voedselbank_Walcheren