Familiereünie in de Basiliek 2 juni 2016

Door Inny Steijaert

Onze familiedag werd deze keer georganiseerd door Cecile in het mooie stadje Hulst. `s Middags werden we verwacht in de Basiliek waar eerst door Cecile een verhaal voorgelezen werd over “de vreemdelingen herbergen”, dat een ieder van ons tot nadenken zette. Daarna legden we een puzzel in elkaar waar de afbeeldingen opstonden van “de werken van barmhartigheid , die de start vormde voor de rondleiding door de kerk.

De projecten die opgesteld stonden in de Basiliek, werden voorzien van tekst en uitleg. Bij Amnesty International werd er door de aanwezigen kaartjes geschreven om de gevangenen een hart onder de riem te steken. Het kwam goed uit dat juist de mensen van Amnesty ook toezicht hielden in de koorkerk, zodat Trudy zelf het verhaal van de gevangenen kon vertellen.

We liepen verder langs de grafstenen in de kerk en luisterden naar de geschiedenis van de Basiliek. We hoorden hoe “de beeldenstorm” enorme schade aanbracht en hoe de afscheiding tussen Katholiek en Protestant de kerk scheidde. Daarna staken velen van ons een kaarsje bij Maria aan voor een ieder die kracht nodig heeft en voor de overledenen in onze familie.

Na de rondleiding gingen we in 2 groepen opdrachten maken, een discussie werd opgang gebracht over hoe je je geld besteedt als je weinig uit te geven hebt. Voor welke keuzes kom je te staan en wat als je er niet van rond kan komen!

De Basiliek geeft in het heilig Jaar van Barmhartigheid projecten zoals de voedselbank, het Leger des Heils en Amnesty een podium om zich te presenteren.

We hebben genoten van de interessante, boeiende en leerzame middag. Wij willen dan ook Cecile en het team van de Basiliek in Hulst hartelijk bedanken voor deze bijzondere middag.

Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over deze prachtige Basiliek en haar projecten.