Jaar van Barmhartigheid en bezoek aan de basiliek

U hebt regelmatig kunnen lezen over het heilig Jaar van Barmhartigheid. Vooral de oproep om mee te gaan naar Lourdes en Rome zal uw aandacht hebben getrokken.

logo_hulstMaar er was meer! Wat dacht u van het bezoek van groepen aan de basiliek van Hulst, maar zeker ook de individuele bezoekers. Het Jaar van Barmhartigheid is nog niet gedaan maar de komende maanden is de koorkerk en de Librije alleen open op zondag van 14.00 – 17.00 uur en op aanvraag.

Nu genieten we nog van prachtige zonnige dagen maar als het weer omslaat wordt het ook in de kerk heel koud om daar te zitten. Ook in mei was het niet altijd prettig om in de basiliek te zitten. Het is daarom ook wel op zijn plaats om de toezichthouders van woensdag, donderdag en zondag te bedanken voor hun inzet, maar een bijzonder woord van dank aan Emmy Lockefeer. Zij is op post geweest vanaf mei en zal ook tot en met november op zondag in de kerk zitten. Soms was het eenzaam, soms was het heel gezellig om in de koorkerk te zitten. Emmy, nogmaals dank.

Emmy heeft ook de bezoekersaantallen bijgehouden. We praten dan echt over de uren dat Emmy in de basiliek was. We praten niet over de groepen. In totaal t/m 16 sept mochten we 4195 bezoekers ontvangen waarvan er ook 1699 de Librije hebben bezocht. In het monumentenweekend bezochten 435 mensen, waarvan 195 ook de Librije, de Basiliek.