Elisabethdagen in teken jaar van Barmhartigheid

Het Heilig jaar van de Barmhartigheid, dat paus Franciscus afkondigde, eindigt op 20 november 2016, een week na de jaarlijkse parochiedagen van de Elisabeth-parochie (Midden Zeeuws-Vlaanderen). Omdat barmhartigheid begint bij ‘zien’, is het thema van de Elisabethdagen ‘Kijken met je hart’.

mvdbergOp zaterdag 12 november ontvangt de parochie Marinus van den Berg, geestelijk verzorger, en schrijver van tientallen boeken en gedichtenbundels. Hij komt vertellen over zijn fascinatie voor paus Franciscus en over ervaringen van barmhartigheid. Van den Berg weet als geen ander wat er voor echte barmhartigheid komt kijken.

De lezing gaat door in scholengemeenschap De Rede te Terneuzen, begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis.

 

Op zondag 13 november is er vanaf 9.30 uur in de Emmaüskerk te Terneuzen een tentoonstelling van foto’s en voorwerpen, die een andere blik werpen op ‘kijken’.

blik

Om 10.30 uur begint in de Emmaüskerk de Elisabethviering. In deze eucharistieviering zingt het Elisabethkoor, dat is samengesteld uit koorleden uit de hele parochie. Voor de kinderen is er kindernevendienst. Na afloop is er voor iedereen koffie met barmhartigheidskoek en een eenvoudige broodmaaltijd.

Kijk ook eens op de website: www.eparochie.nl

Informatie persbericht: Marjan Dieleman, pastoraal werkster Elisabeth-parochie – 0115 694958