Wie goed doet goed ontmoet

Jongens, jongens, we hebben weer een weekje achter de rug.

Al langere tijd denken we na over de onkosten van het heilig Jaar. We weten dat het geld niet als eerste genoemd mag worden, maar zonder geld, zoals ook in de kerk, komen we niet meer waar we willen wezen. Het heilig Jaar van Barmhartigheid is hierop geen uitzondering.

Naast het organiseren van activiteiten voor jong en oud, denken we natuurlijk ook na over hoe de onkosten betaald moeten worden. We willen uiteindelijk niemand tot last zijn en quitte spelen aan het eind van het jaar. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Jumbo Peter en Erica in Hulst. Peter, Jack en hun personeel reageerden erg enthousiast en er is gekeken naar de mogelijkheden. “Wat hebben we nodig? We willen soep en belegde broodjes verkopen.” Jumbo heeft er oren naar en denkt mee: “Als wij de groenten beschikbaar stellen, willen jullie dan de soep aan de man brengen. De giften zijn voor jullie.” Fijn toch.

Wat betreft de sponsoring betekent dit een mooie verdienste om de aankleding van de kerk te bekostigen. Op die manier krijgen de werken van Barmhartigheid, in de vorm van leger des Heils, kerk en vluchtelingen, waterproject van Ghana, Amnesty International, rouwzorg 0114, voedselbank en Zonnebloem met vastenactie een podium om zichzelf te presenteren. Ook ziet u het mooie schild, dat de heer Bouwmeester heeft gemaakt. En er is nog veel meer.

Een aantal van onze vrijwilligers stond dan ook zaterdag 23 januari voor de Jumbo. Marjo, Irene, Jeroen, Annemie en Lonneke hebben die dag in de soep staan roeren alsof hun leven ervan afhing. Er was goed voorbereid, want Marjo had vrijdag al 50 liter soep gemaakt. Velen kwamen langs onze stand en volgens het alemene commentaar was de soep overheerlijk. Pastoor Wiel Wiertz kwam ons ook nog een riem onder het hart steken en ook hem smaakte de soep heerlijk. Natuurlijk was onze hoffotograaf Ronnie ook aanwezig, zodat we u deelgenoot kunnen maken van onze actie.

Namens de werkgroep JvB, Cecile van Tiggelen.

jvbjumbo10

KIik hier om alle foto’s van deze actie te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.