Bridgen in Malpertuus

Met dank aan BC Lamswaarde

Het is zondag 24 januari. De kou is uit de lucht en het heerlijke weer doet ons opgewekt richting Malpertuus gaan.

jvbbridge08Bridgen; voor veel mensen een passie. Dit betekent dat er veel mensen, zowel van de clubs uit de eigen buurt, België als van “de overkant” rond half tien in de zaal bij Malpertuus binnen kwamen om te bridgen. Na het gebruikelijke kopje koffie met, jawel: de barmhartigheidskoek, zocht iedereen zijn plaatsje en kon het bridgen beginnen. Nou ja, eerst een praatje voor het goede doel, want daarvoor organiseren we uiteindelijk deze bridgedrive.

Zoals gezegd: we bridgen voor het goede doel. We willen niet steeds het negatieve nieuws bespreken, maar ook aandacht hebben voor het positieve. We willen als werkgroep heilig Jaar van Barmhartigheid een podium zijn voor al die personen en organisaties die aandacht geven aan de medemens. Ook hiervoor is geld nodig en dit hopen we met de bridgedrive bijeen te krijgen.

George is weer de man van de kastjes en Lonneke de arbiter. Voor hun werk heel veel waardering en dank. Zonder hun hulp zouden we niet weten welk bridge resultaat we weer op ons conto konden schrijven. Voor de één wat teleurstellend, voor de ander een verrassing of gewoon het verwachte resultaat. Zo gaat dat.

jvbbridge12Bridge is belangrijk, maar wat dacht u van de inwendige mens. Arnold en Mien, dé mensen van Malpertuus zonder wie wij dit niet hadden kunnen organiseren. Maar wat ook te denken van de mensen die de soep (kippen-, tomaten-, groenten- én erwtensoep) hebben gekookt, de broodjes hebben gesmeerd en met de drank zijn rondgegaan en niet te vergeten het afwassen en opruimen van al die vuile vaat. Ga er maar aan staan. Hiervoor tekenen: Loes, Jeroen, Liset, Chantal, Marjo, Hans en Els, Tini en Jacintha, en voor het klaarzetten en opruimen van de tafels: Luc.

Tussen de middag kon iedereen genieten van de heerlijke soep, waarvoor veel complimenten kwamen, en de broodjes ham/kaas. De bonnen die we hiervoor, maar ook voor de drank, konden kopen was het werk van Corrie. Zo deed ieder zijn deel.

Voor de prijsuitreiking was pastoor Wiel Wiertz naar Clinge gekomen. Hij vond de sfeer fantastisch en was blij dat zoveel mensen gehoor hadden gegeven aan de oproep om mee te doen aan de bridge, maar hij had ook een goed woordje over voor al de vrijwilligers die deze dag hebben doen slagen. Hiervoor kwam een applaus. Wiel deelde de eerste prijzen in de drie lijnen uit. Ook deze keer had Casteels weer gezorgd voor prachtige pakketten. Iedereen kon een keuze maken uit groenten of fruit. Naast Casteels tekenen de JUMBO en de SPAR voor soepgroenten, brood en beleg, evenals de ingrediënten van de koek, waarvoor heel veel dank.

Maar ook u als bridger zijn we heel veel dank verschuldigd. Door uw deelname kunnen we rekenen op zo’n 1100 euro. Dank.

Namens de werkgroep JvB, Cecile van Tiggelen

Klik hier voor alle foto’s van de bridgedrive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.