Kloosternacht Oosterhout

Kloosternacht van barmhartigheid

Beleef een nacht in drie kloosters

driehoekPaus Fransiscus heeft het jaar 2016 uitgeroepen tot Jaar van de Barmhartigheid. Wereldwied, op internationaal, nationaal- en regionaal niveau, worden allerhande initiatieven ontplooid om dit themajaar uit te werken en onder de aandacht te brengen.

In de Heilige Driehoek te Oosterhout organiseren daarom de drie kloostergemeenschappen die daar gevestigd zijn voor de tweede keer een kloosternacht. Onder het motto: “Kloosternacht van de barmhartigheid”, wordt een Kloosternacht georganiseerd voor jonge mensen tussen 16 en 35 jaar. Van woensdag 4 op donderdag 5 mei 2016.

Vanaf 18u30 is ontvangst bij de benedictinessen in de OLV abdij (www.olvabdijoosterhout.nl). Om 19u zal Mgr. Jan Liesen met zijn zegen en zending de pelgrimstocht inzetten en een bijbelse inleiding over barmhartigheid verzorgen. We zullen om 20 uur samen bewust en biddend stil blijven staan bij de herdenking van de doden. Vanaf 23u is het gezelschap welkom bij de leden van de Gemeenschap Chemin Neuf in de Sint-Paulusabdij (www.paulusabdij.nl), waar het “Chemin Neuf worship team” uit Parijs een lofprijsconcert over barmhartigheid met een verzoeningsviering gaat verzorgen. De kloostertocht wordt tussen 3u en 7u besloten in Sint Catharinadal (www.sintcatharinadal.nl), met o.a. dauwtrappen in de wijngaard.

Meer informatie m.b.t. dit bijzondere gebeuren is ook beschikbaar op Facebook: “Kloosternacht Oosterhout

Inschrijving om als tochtgenoot mee te trekken of als vrijwilliger te ondersteunen kan via Zuster Simone: kloosternacht@gmail.com

Onze kloostergemeenschappen heten u hartelijk welkom:
De Norbertinessen van Sint-Catharinadal
De Benedictinessen van de Onze Lieve Vrouweabdij
De leden van Chemin Neuf, Sint-Paulusabdij

2016-04-11 kloosternacht affiche