Symbolische afsluiting van het Jaar van Barmhartigheid

Op zondag 20 november 2016 sluit de heilige deur in Rome. Het Jaar van Barmhartigheid loopt na 11 maanden ten einde. Een enerverend jaar, een jaar wat moeilijk in woorden is te vatten.
Misschien dat Mgr de Korte, bisschop van Den Bosch, het afgelopen vrijdag in Rome in de St Jan van Lateranen nog het best samenvatte: “MOE MAAR VOLDAAN”.

Op 13 november heeft Mgr Liesen in Hulst een dankdienst gevierd vanwege het einde van het Jaar van Barmhartigheid (waarover elders meer). Het was een open en mooie viering maar toch….. het was voor ons nog niet helemaal af.

Hoe konden we een juiste afsluiting hebben voor Hulst zonder dat we hierbij bisschop Liesen voor de voeten zouden lopen, laat staan Paus Franciscus. Immers, Paus Franciscus sluit 20 november als laatste het Jaar van Barmhartigheid door het sluiten van de heilige deur.

Hulst sloot het Jaar van Barmhartigheid af, in een viering waarin ook afscheid werd genomen van Jo Ivens. Jo Ivens is 67 jaar organist/dirigent van de basiliek geweest. Op deze dag zijn op het einde van de viering de inmiddels vertrouwd geworden banieren met de logo’s van het heilig Jaar van Barmhartigheid naar beneden gehaald waarmee wij symbolisch het Jaar van Barmhartigheid hebben afgesloten.

Maandag 21 november hebben alle organisaties die dit jaar meegewerkt hebben, de straalkapellen weer opgeruimd.
Wat ons rest is vooral de goede sfeer, de goede samenwerking met alle vrijwilligers, het elkaar leren kennen en vooral de hoop, dat we nog veel gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren.

Dank aan alle vrijwilligers die dit jaar mogelijk hebben gemaakt.
Namens de werkgroep heilig Jaar van Barmhartigheid
Cecile van Tiggelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.