Maria Ommegang Bergen op Zoom

Zie ook www.mariaommegang.nl

De Maria Ommegang is een dankstoet ter ere van Maria en wordt jaarlijks uitgevoerd omdat Bergen op Zoom tijdens de Tweede Wereldoorlog groot oorlogsleed bespaard is gebleven.
Hoofdthema van de Maria Ommegang is de uitbeelding op straat van de 7 Vreugden van Maria.

De stoet is qua vorm en samenstelling gebaseerd op een ommegang zoals die in de middeleeuwen door de straten van Bergen op Zoom trok. Historische groepen, Bijbelse taferelen, praalwagens en zang- en dansgroepen wisselen elkaar af.

Mede door de aankleding van de deelnemers en de theatrale manier waarop uitbeelding wordt gegeven aan de verschillende onderdelen van de stoet is de Maria Ommegang een aantrekkelijk schouwspel.

Dit jaar is het thema “Maria Moeder van Barmhartigheid”. In vervolg op het succes van 2015, zal op zondag 26 juni 2016 de Maria Ommegang dezelfde route blijven volgen: Markiezenhof – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Hoogstraat – Kerkstraat – Huijbergsestraat – Burgemeester van Hasseltstraat – Van Dedemstraat – Antwerpsestraat – Korte Bosstraat – Bosstraat – Potterstraat – Lievevrouwestraat – Gevangenpoort.

maria-boz

Klik hier om het programmaboekje van de Maria Ommegang te lezen.