Eerste bijeenkomst jongeren

In de Willibrordusparochie in Hulst, gastheer van het Heilig Jaar van Barmhartigheid voor Zeeland, is een groep jongeren gestart die in het kader van de Heilig Jaar activiteiten wil gaan organiseren.

De groep bestaat nu nog uit 7 jongeren in de leeftijd van 20 tot 28 jaar. Gehoopt wordt natuurlijk dat andere jongeren zich bij hen aansluiten. De opzet is dat de jongeren zelf programma’s met elkaar samenstellen en uitvoeren. Ze worden daarin begeleid door Cecile, pastoor Wiertz en Harriëtte

Hieronder het verslag van de bijeenkomst op zondag 3 april.

Het is de eerste keer dat de jongeren bij elkaar komen en daarom legt Cecile één en ander uit over het Heilig Jaar van Barmhartigheid, de straalkapellen die ingericht zijn naar de 7 werken van barmhartigheid en wat het doel is van het opzetten van een jongerengroep.

Al gauw komen er verschillende voorstellen om te organiseren: een survivaltocht, een maaltijd klaar maken voor vluchtelingen, een activiteit voor kinderen van vluchtelingen, reis naar Taizé, een bezoek aan Jota in Oostburg, overnachting in Cadzand met daaraan gekoppeld een dienst in de strandkerk en andere activiteiten komen voorbij.

De eerste opzet is natuurlijk samen vanuit het geloof iets ondernemen, maar dat hoeft niet persé in de kerk plaats te vinden en alleen over het geloof te gaan. Een activiteit samen opzetten en uitvoeren is een uitdaging en kan op verschillende manieren.

Jannica doet haar afstudeerproject bij Jota in Oostburg. Ze legt uit wat Jota doet. Jannica stelt voor om een volgende bijeenkomst bij Jota te houden. We zouden er een rondleiding kunnen krijgen en er is ruimte om een activiteit te houden.

Omdat vandaag de eerste keer is en twee mensen op tijd weer weg moeten is het nog te vroeg om definitief af te spreken wat we volgende keer gaan doen. Daarom gaat iedereen akkoord naar Jota te gaan op zondag 1 mei. We zouden dan om 12.30 uur vanuit Hulst vertrekken.

Volgend programma wordt samengesteld:

  • rondleiding bij Jota
  • spel waardoor we elkaar wat beter leren kennen
  • maaltijd bereiden
  • brainstormen over te houden actviteiten
  • Vesper voorbereiden (tekst van de dag / eventueel muziek)

Verder wordt voorgesteld om na verloop van tijd jongeren uit andere parochies te vragen aan te sluiten aan deze groep, leeftijd vanaf 18 jaar. Het is een geslaagde eerste kennismaking en ieder gaat naar huis met het huiswerk activiteiten te bedenken en die de eerstvolgende bijeenkomst voor te stellen.

Volgende bijeenkomst zondag 1 mei om 13.30 uur bij Jota in Oostburg.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen en mee te denken? Neem dan contact met ons op!