LOURDESBEDEVAART

In het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid, houden de parochies H. Andreas, H. Elisabeth en H. Maria Sterre der Zee van 26 september 2016 tot 2 oktober 2016 een bedevaart naar Lourdes. Belangstellenden kunnen zich al inschrijven door middel van het inschrijfformulier (onderaan deze pagina afgebeeld).

lourdesIn 1859 verklaarde Bernadette Soubirous, toen zij slechts een 14-jarig meisje was, tussen 11 februari en 16 juli verschillende keren een verschijning van De Heilige Maagd Maria te hebben gezien. Na deze verschijningen is deze locatie heilig verklaard! In 1864 werd er een standbeeld opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw (Maria) van Lourdes, waar de verschijning plaatsvond. Er werd een klein kapelletje gebouwd, maar deze werd al snel te klein en dient nu als crypte voor de grote basiliek die later gebouwd werd. Buiten het feit dat mensen hier praktiseren in het geloof, zijn er ook verschillende genezingen erkend. Tijdens uw verblijf kunt u verschillende kerkdiensten bijwonen en lichtprogressies meedoen is geschikt voor alle bezoekers; goed of slecht ter been.

Via een overnachting in Poitiers gaan we met de bus op weg naar Lourdes. Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt vervolgen we onze weg naar het zuiden van Frankrijk. We bezoeken de volgende vier dagen onder leiding van deskundige en ervaren reisleiders o.a de Basiliek van Sint-Pius X, het heiligdom, Rozenkrans Basiliek etc.

Via Nevers gaan we terug naar huis, maar niet zonder een mis in het klooster van Nevers. Sinds 3 augustus 1925 wordt het lichaam van Bernadette bewaard in een glazen schrijn in de kapel van het oude Sint-Gildardklooster van Nevers, het hoofdklooster van de Zusters van Liefde van Nevers, nu “Espace Bernadette Soubirous”.

De laatste dag hebben we nog een afscheidsdiner.

Lourdes_OZL Lourdes_OZL_inschrijving
Klik op de afbeelding om de flyer te openen. Klik op de afbeelding om het inschrijfformulier (pdf) te openen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u het contactformulier invullen of bellen met Cecile van Tiggelen (06-53858077).


Fotogallerij Lourdes